Zamieszczone przez piernik
[O2] Zmiana systemu oświetlenia tyłu
Zwiń
X
-
Uniden Pro 520XL + President MissouriTagi: Brak
-
-
Zmieniłem system podświetlenia tyłu...
Załadając, że tylne światło to:
- słupek (2x5W)
- górne "C" (1x21W)
- dolne "C" (1x21W)
to w stadndardzie jest zapalone całe "C" - słupek + przyciemnione górne i dolne "C" jako pozycje
natomiast hamulec zapala się jako górne "C" pełną mocą
ja mam zakodowane tak:
pozycje - tylko słupek
hamulce - górne i dolne "C" pełną jasnością
i teraz tak w standardzie- jak się przepali żarówka od górnego "C" to typowo jest błąd światła hamowania
jak się przepali żarówka ze słupks lub dolnego "C" to jest błąd tylnej pozycji
w mojej konfiguracji jak się przepali żarówka ze słupka to jest błąd tylnej pozycji
jak się przepali żarówka górnego "C" to jest błąd światła hamowania
natomiast jak się przepali żarówka dolnego "C" (w standardzie pozycji)
a w moim kodowaniu hamulca to jest błąd...... światła hamowania :szeroki_usmiech
za to lubię system kodowania VAG->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
-
-
Zamieszczone przez Borsuk2A czy powierzchnia świecenia samego pionowego słupka nie jest za mała (i jasność jego świecenia jako pozycji) ?
Zamieszczone przez Borsuk2No i któreś górne C jest wykorzystywane jako przeciwmgielne
natomiast jak nie hamujesz to prawe dolne "C" się świeci->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Ja mam zostawione 'C'. Górna część to żarówka hamulca, która w trybie postojówek świeci z mocą 13%. Po wciśnięciu hamulca - 100%. Dolny to przeciwmgielny (w trybie postojówek świeci z mocą 17%). Po włączeniu przeciwmgielnych daje z siebie 100% (u mnie mam włączone obie strony jako przeciwmgielne.
Oczywiście jak wspomniał krzynol, można wyłączyć te żarówki od przeciwmgielnych i hamulców, aby nie świeciły w trybie świateł postojowych (bo tak naprawdę tylko te słupki mają faktycznie taką rolę). I u mnie jak się spali żarówka przeciwmgielnych (dolna część 'C'), to wywala mi komunikat o spalonej żarówce przeciwmgielnych.
Oczywiście istnieje w O2 przed FL włączenia opcji, żeby po naciśnięciu hamulca świeciły się i faktyczne żarówki hamulca i przeciwmgielne. Ponieważ to są żarówki z taką samą mocą, to nie widać różnicy, ani jakoś specjalnie nie razi bardziej ludzi z tyłu.
Natomiast ja mam u siebie uruchomione jeszcze taki myk, że jak z przodu padnie żarówka świateł mijania, to z automatu włącza się przedni przeciwmgielny (z tej strony, z której się spaliła żarówka mijania). Z tyłu też jest taka opcja :-) :-) Oczywiście po wymianie żarówki wszystko samo wraca do normy.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckNatomiast ja mam u siebie uruchomione jeszcze taki myk, że jak z przodu padnie żarówka świateł mijania, to z automatu włącza się przedni przeciwmgielny (z tej strony, z której się spaliła żarówka mijania). Z tyłu też jest taka opcja :-) :-) Oczywiście po wymianie żarówki wszystko samo wraca do normy.
Komentarz
-
-
Wiesz co kropeck, wziąłbyś się nie lenił i zrobił jakiś zwięzły tutorial na temat VCDS-a, bo czytając Twoje posty widać, że masz wiedzę.
- jaki kabelek do jakiego typu Octavii,
- jaki soft i jaki nr jego wersji,
- jakie ustawienia poszczególnych bitów przy najczęściej preferowanych opcjach przez userów,
i najlepiej poparte to dużą ilością zdjęć i zrzutów ekranów z kompa.
Przeglądałem tematy na temat "vaga" ale są one tak rozmyte, że w końcu zgłupiałem. A zagadnienie odstrasza trochę, by coś w autku nie zdjablić.
Myślę, że za taki poradnik ja i inni użytkownicy postawiliby Ci porządnego browara na jakimś ogólnopolskim spocie. :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Borsuk2Wiesz co kropeck, wziąłbyś się nie lenił i zrobił jakiś zwięzły tutorial na temat VCDS-a, bo czytając Twoje posty widać, że masz wiedzę.
Zamieszczone przez Borsuk2- jaki kabelek do jakiego typu Octavii,
- jaki soft i jaki nr jego wersji,
Zamieszczone przez Borsuk2- jakie ustawienia poszczególnych bitów przy najczęściej preferowanych opcjach przez userów,
i najlepiej poparte to dużą ilością zdjęć i zrzutów ekranów z kompa.
Zamieszczone przez Borsuk2Przeglądałem tematy na temat "vaga" ale są one tak rozmyte, że w końcu zgłupiałem. A zagadnienie odstrasza trochę, by coś w autku nie zdjablić.
Myślę, że za taki poradnik ja i inni użytkownicy postawiliby Ci porządnego browara na jakimś ogólnopolskim spocie. :lol:
Ale obiecuję, że jak będę jechał na Mazury, to dam znać i jeśli będziesz potrzebował coś zrobić przy aucie, to się umówimy na kodowanie :-)
TRZYMAM KCIUKI!!Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckAle obiecuję, że jak będę jechał na Mazury, to dam znać i jeśli będziesz potrzebował coś zrobić przy aucie, to się umówimy na kodowanie :-)Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
http://vcds.pl/?mod=sklep&item=6 - ten kabel rozwiązuje WSZYSTKIE aktualne i przyszłe problemy. A ponieważ jestem leniwy, to właśnie z takiego korzystam.
Dzięki jak na razie i za tyle informacji i do zobaczenia na Mazurach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Zamieszczone przez kropeckAle obiecuję, że jak będę jechał na Mazury, to dam znać i jeśli będziesz potrzebował coś zrobić przy aucie, to się umówimy na kodowanie :-)
Zamieszczone przez Borsuk2no cena powalająca. (...)
Zamieszczone przez pandzikkropeck, A ja inaczej. Chciałbym wiedzieć co można jeszczewłączyć w O2 FL (i tour), żeby być lepiej przygotowanym na następny event.
Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckMam nadzieję, że teraz rozumiesz z czego wynika moje lenistwo i że ten fakt usprawiedliwiasz? :-)k zakup kompletu miałby sens przy zajmowaniu się np. zawodowo autami z grupy VAG. Inwestycja do hobbistycznej zabawy z jednym autem nie bardzo ma sens i można to załatwić w inny sposób. Ale masz rację, że nie zaszkodzi zgłębić trochę temat czytając dotychczasowe posty.
Pozdrowienia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckNatomiast ja mam u siebie uruchomione jeszcze taki myk, że jak z przodu padnie żarówka świateł mijania, to z automatu włącza się przedni przeciwmgielny (z tej strony, z której się spaliła żarówka mijania).
mam za to jeszcze to - jest wieczór, czujnik światła zasygnalizował noc i włączył mijania
wtedy jak włączę kierunek i stoję prosto to włącza się halogen doświtlający daną stronę
oczywiście doświetlanie zakrętów się włącza normalnie
i jeszcze gadżet, zę jak otworzę bagażnik a mam wsteczny to gasną światła wsteczne
(to dla tych co pytają, co można ustawić w aucie)
Zamieszczone przez kropeckBorsuk2 napisał/a:
no cena powalająca. (...)
Mam nadzieję, że teraz rozumiesz z czego wynika moje lenistwo i że ten fakt usprawiedliwiasz?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez kropeckNatomiast ja mam u siebie uruchomione jeszcze taki myk, że jak z przodu padnie żarówka świateł mijania, to z automatu włącza się przedni przeciwmgielny (z tej strony, z której się spaliła żarówka mijania).
mam za to jeszcze to - jest wieczór, czujnik światła zasygnalizował noc i włączył mijania
wtedy jak włączę kierunek i stoję prosto to włącza się halogen doświtlający daną stronę
oczywiście doświetlanie zakrętów się włącza normalnie
Zamieszczone przez krzynoli jeszcze gadżet, zę jak otworzę bagażnik a mam wsteczny to gasną światła wsteczne
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez kropeckBorsuk2 napisał/a:
no cena powalająca. (...)
Mam nadzieję, że teraz rozumiesz z czego wynika moje lenistwo i że ten fakt usprawiedliwiasz?Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
Komentarz